Απολογιστικό Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση των Δράσεων και Υπηρεσιών του Έργου «Hhub» (Haidari Social Hub)

Σημαντικές δράσεις για την ενημέρωση των κατοίκων του Χαϊδαρίου με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσκολιών της καθημερινότητας τους, παρουσιάστηκαν στην σχετική ημερίδα ενημέρωσης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου: «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες και Δράσεις Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Διακρίσεων, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής, της Κοινωνικής Ένταξης καθώς και Δράσεις Αντιμετώπισης της Φτώχειας και Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας των Ειδικών και Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας» (Τμήματα Α και Β), Δράση 9.3.1

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) με τίτλο «Διαδημοτική Εταιρική Σχέση για την Ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας με αξιοποίηση της ΟΧΕ/ΒΑΑ», με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων επιχειρηματικότητας, εμπειρογνώμονες αλλά και  εκπρόσωποι του Δήμου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλης Ντηνιακός, και ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Θεοδωρακόπουλος.

Για τον σχεδιασμό, τους στόχους του Έργου αλλά και την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκομένων, μίλησε ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου Διευθύνων Εταίρος της PCM Σύμβουλοι Μεθόδων & Διαδικασιών ΕΠΕ, ο οποίος ανέδειξε τις προκλήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος και εξήγησε την προσέγγιση της εταιρείας σε σχέση με το πως θα επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.  

Στις υπηρεσίες  και τα προγράμματα απασχόλησης στην Κοινωνική Υπηρεσία αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Μιχαήλ Κοκάρας ο οποίος εξήγησε συγκεκριμένα το σχεδιασμό και τις απαιτήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος Haidari Social Hub ώστε να συμβαδίζουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.      

Ακολούθησε η παρουσίαση για τα καίρια ζητήματα της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης από τον κ. Απόστολο Ρήγα Εμπειρογνώμονα σε θέματα ατόμων με αναπηρία, ο οποίος περιέγραψε τον τρόπο δράσης, κατανόησης αλλά και την προσπάθεια που απαιτείται ώστε να αρθούν τα εμπόδια που αφορούν στην ένταξη και στην ενσωμάτωση συμπολιτών μας ούτως ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους.

Οι δράσεις του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι ανοιχτές στους Δημότες του Δήμου Χαϊδαρίου.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Έργο, τις  Δράσεις και τις Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθύνεστε:

«Hhub» (Haidari Social Hub)

Πνευματικό Κέντρο «Στέγη Πολιτισμού» 

 Δ/νση: Θεόδωρου Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι,  ΤΚ 12461

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2109996339

email:

Ιστοσελίδα: www.hhub.gr

PCM Σύμβουλοι Μεθόδων & Διαδικασιών ΕΠΕ
PCM Σύμβουλοι Μεθόδων & Διαδικασιών ΕΠΕ
PCM Σύμβουλοι Μεθόδων & Διαδικασιών ΕΠΕ